وضعیت نابسمان صرافی اف تی ایکس (FTX) تاثیر گستردهای بر بازار کریپتو گذاشته است. با ورشکستگی این صرافی، بیشتر ارزهای دیجیتال کاهش قیمت داشتند. حالا این سوال به وجود میآید که برای بهتر شدن اوضاع ارزهای دیجیتال باید چه کرد؟ و اینکه چه عواملی دیگری روی کاهش قیمت بیت کوین تاثیر گذار است؟
از طرفی دیگر هم، شرکتهای بزرگ ارزهای دیجیتال مانند Digital Currency Group پس از رسواییهای متعدد و نوسانهای غیرمنتظره بازار که حفرههای بزرگی را در ترازنامههایشان ایجاد کرده است، دچار بحران نقدینگی شدهاند. در این مقاله کوین تلگراف از دلایل افت قیمت بیت کوین و ارزهای دیجیتال میگوید.
بررسی بازار کریپتو کارنسی
به طور کلی، احساسات سرمایهگذار نقش مهمی در نحوه برخورد معاملهگران به داراییهای با ریسک با نوسان بالا دارد. در واقع نمیتوان قطعی بود که سرمایه گذاران و شرکتهای ارزهای دیجیتال آیا قادر به پرداخت قیمت بیشتر و کدام آنها میتوانند با توجه به کمبود تقاضا قیمتها را یکسان نگه دارند؟ برای درک اینکه چه عواملی باعث کاهش قیمت بیت کوین شدهاند، موارد زیر را بیان می کنیم:
این درحالی است که در اوایل روز، قیمت بیت کوین برای مدت کوتاهی به زیر ۱۶۰۰۰ دلار و اتر کاهش یافت.
همچنین ETH همچنان به فروش خود ادامه میدهد زیرا نگرانیها در مورد بازارسازان برجسته و هکر FTX فروش مقادیر زیادی اتر بر قیمت آلتکوین تاثیر گذاشته است.
به طور کلی ترس از ورشکستگی کریپتو، بازار را به وحشت انداخته زیرا با تشکیل پرونده ورشکستگی نهایی FTX در بازار رمز ارز و انتشار آن به صورت گسترده سبب کمبود نقدینگی گروه ارز دیجیتال شده است.
جنسیس، یک بازارساز و ارائهدهنده وامدهی برای DCG، طبق گزارشها صدها میلیون زیان داده و میگوید بحران نقدینگی زمانی رخ میدهد که تراست بیتکوین کاهش ۵۰ درصدی را در ارزش خالص دارایی خود مشاهده کند.
در زمان نگارش این مقاله، اتر به زیر مرز ۱۲۰۰ دلار سقوط کرد و ۴.۲درصد ضرر در روز را ثبت کرد و این پس از آن رخ داد که “هکر” FTX ۵۰۰۰۰ اتر را تخلیه کرد.

نبود قانون در بازار کریپتو
صنعت کریپتوکارنسی و تنظیمکنندهها به دلیل تصورات نادرست مختلف و نداشتن اعتماد در مورد استفاده واقعی از داراییهای دیجیتال سابقه طولانی در عدم موفقیت دارند.
بدون داشتن مقررات در بخش کریپتو، کشورهای مختلف سیاستهای متناقضی در مورد نحوه طبقهبندی ارزهای دیجیتال به عنوان دارایی و سیستم پرداخت قانونی آن، دارند.
نبود شفافیت در این مورد روی رشد و نوآوری در این بخش تاثیر میگذارد. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که تا زمانی که قوانین جهانی یکسان و قابل درکتری وضع نشود، اتفاق نمیافتد.
داراییهای ریسکپذیر به شدت تحت تاثیر احساسات سرمایه گذار هستند و این روند به بیت کوین و آلت کوینها هم کشیده میشود. تا به امروز، نبود مقررات یکسان در مورد ارزهای دیجیتال و ممنوعیت مطلق آن در برخی از کشورها همچنان بر قیمت کریپتوها تقریباً ماهانه تأثیر میگذارد.
پس از شکست FTX، قانونگذاران ممکن است برخوردی سختگیرانهتری نسبت به این بازار داشته باشند. از این رو آلمان در حال بررسی رویههای تجاری جدیدی برای ارزهای دیجیتال و ایالات متحده هم آماده افزایش واحد نظارتی روی داراییهای دیجیتال است.
ضربه های مکرر به اعتماد سرمایه گذاران
کلاهبرداریها، طرحهای پونزی و نوسانات شدید بازار، نقش مهمی در سقوط قیمت کریپتوها در طول سال ۲۰۲۲ ایفا کردهاند. اخبار و رویدادهای بدی که نقدینگی بازار را به خطر میاندازد، به دلیل فقدان مقررات، صنعت ارزهای دیجیتال در مقایسه با بازارهای سهام نسبتاً کوچک نتایج فاجعه باری را به دنبال دارند.
بیت کوین در حال حاضر بزرگترین دارایی از نظر ارزش بازار در این بخش است و قیمت آلت کوینها دنباله روی قیمت بیتکوین هستند. سقوط FTX از طرفی و کاهش تقاضا بیت کوین از طرف دیگر روی احساسات سرمایه گذاران تاثیر منفی وارد کرد. در واقع با ورشکست شدن DCG، همین کاهش قیمت با میزان بیشتری اتفاق میافتد.
پیش بینی بیت کوین در سال ۲۰۲۳
عوامل موثر بر کاهش قیمت بیت کوین، وام دهی بی پروا و ترس سرمایه گذاران از ورشکستگیهای قبلی شناخته میشود. اتفاقهای سنگینی مانند فروپاشی DCG با Genesis Trading و Grayscale هم بر سرمایهگذارانی که از انحلال و تسلیم شدن میترسند، تاثیر مستقیم میگذارد.
از طرفی، اشتیاق به سرمایهگذاران بیشتر احتمالاً کمرنگ میشود و معاملهگران ارزهای دیجیتال ممکن است منتظر اوجگیری تورم در آمریکا باشند. برای سرمایه گذاری آسان میتوانید از سرویس سرمایه گذاری سکویا بدون نیاز به احراز هویت استفاده کنید.