دانلود اپلیکشن سکویا

علت هک شدن صرافی FTX

ساختمان صرافی اف تی ایکس

در ۱۱ نوامبر، صرافی مهم ارزهای دیجیتال FTX اعلام ورشکستگی کرد و میلیاردها دلار ارزش از FTX، موسس میلیاردر آن سام بنکمن-فرید کاهش پیدا کرد.
همین ورشکستی باعث شد که نگرانی‌های بسیاری در مورد استفاده نادرست از سرمایه گذاری‌های مشتریان ایجاد شد و حدود ۸ میلیارد دلار کسری نقدینگی ایجاد کرد. این اتفاق از آنجایی شروع شد که در ۱۱ نوامبر، صرافی ارزهای دیجیتال FTX به همراه تعدادی از شرکت‌های دیگر که توسط کارآفرین ارزهای دیجیتال سام بنکمن-فرید تأسیس و اداره می‌شوند، اعلام ورشکستگی کردند. FTX قبل از فروپاشی در مقطعی ۳۲ میلیارد دلار ارزش داشت، و حالا جزو مهم‌ترین قربانیان بازار متلاطم کریپتوها در بازار و واشنگتن شده‌اند. برای اینکه صرافی FTX و دلیل ورشکستگی آن را بدانید با این مقاله سکویا مگ نیوز همراه باشید.

FTX چیست؟

صرافی FTX در سال ۲۰۱۷ ایجاد شد. صرافی های رمزنگاری به مشتریان این امکان را می‌دهد تا با استفاده از دارایی‌های دیجیتال و پول سنتی، ارزهای دیجیتال را خریداری و بفروشند. FTX، همراه با رقیب خود بایننس، در بازار کریپتو تسلط داشتند و اکثر معاملات ارزهای دیجیتال انجام شده در هر نقطه را پردازش می کردند. FTX در آنتیگوا و باربودا ثبت شده و دفتر مرکزی آن در باهاما است. بایننس دفتر مرکزی رسمی ندارد و عدم استقرار در ایالات متحده به این دو شرکت اجازه می‌دهد تا تجارت غیر قانونی در ایالات متحده را انجام دهند. خود بایننس در ایجاد FTX به عنوان سرمایه گذار اولیه نقش اساسی داشت.

علاوه بر پلتفرم تجاری خود، FTX یک ارز رمزنگاری «بومی» به نام FTT را راه‌اندازی کردند که در میان چیزهای دیگر برای پرداخت هزینه فعالیت در پلتفرم FTX استفاده می‌شود. در سال ۲۰۲۱، چانگ پنگ ژائو، مدیر اجرایی بایننس، سهام FTX را که به عنوان یک سرمایه‌گذار اولیه دریافت کرده بود، فروخت و بخشی از آن در توکن‌های FTT پرداخت شد.

FTX چرا ورشکست شد؟

در ۲ نوامبر، نشریه ارزهای دیجیتال Coindesk بیان کرد که علی‌رغم جدایی مالی که بین این دو شرکت اتفاق می‌افتد، تحقیقات Alameda دارای تعداد غیرعادی زیادی توکن FTT در ترازنامه خود است. اشخاص حقوقی متمایز این نه تنها پیامدهای دارایی را تفکیک کرد، بلکه FTT به اندازه کافی نقد نمی‌شود که برای حمایت از ترازنامه Alameda مناسب باشد.

در ۶ نوامبر، ژائو در توییتر اعلام کرد که تصمیم به انحلال دارایی‌های FTT خود در پاسخ به “افشاگری های Coindesk” گرفته است. ژائو خاطرنشان کرد که این فروش در طول زمان به روشی انجام می‌شود که به دنبال به حداقل رساندن تأثیر بازار خواهد بود. با وجود این اطمینان‌ها، این حرکت بازار را به وحشت انداخت و قیمت FTT به شدت کاهش یافت. معامله گران به سرعت سعی در فروش FTT خود کردند، و همین کار منجر به کسری سرمایه تخمینی ۶ میلیارد دلاری در عرض سه روز شد.

در ۸ نوامبر، بایننس موافقت کرد که FTX را نجات دهد و تنها رقیب مهم خود را بخرد. ژائو خاطرنشان کرد که این فروش به FTX اجازه می‌دهد به تعهدات خود عمل کند و برداشت‌های خود را پرداخت کند.

در ۹ نوامبر، بایننس اعلام کرد که دیگر FTX را خریداری نخواهد کرد، و به این تصمیم “در نتیجه بررسی دقیق شرکتی” رسیده است. بایننس به بررسی‌های نظارتی FTX و گزارش‌های مربوط به سوء استفاده از وجوه اشاره کرد.

در ‍۱۰ نوامبر، FTX اعلام کرد که با بلاکچین Tron به توافق رسیده که به آن اجازه می‌دهد از کیف پول‌های دیجیتالی برای مبادله برخی توکن‌ها استفاده کند.

در ۱۱ نوامبر، Bankman-Fried درخواست ورشکستگی کرد و از سمت مدیرعاملی کنار رفت و قیمت‌ها و ارزش بازار بین ۸۰ تا ۹۰ درصد کاهش یافت. مدت کوتاهی پس از تشکیل پرونده ورشکستگی، بیش از ۶۰۰ میلیون دلار دارایی دیجیتال از FTX هک شد.

سرنوشت FTX چه می شود؟

فروپاشی FTX سریع و وحشیانه بود که علاوه بر از دست رفتن شهرت این صرافی در هنگام سقوط، اثرات اقتصادی قابل توجهی برای بازارهای ارزهای دیجیتال داشت. با سقوط اف تی ایکس، کل ارزش بازار دارایی‌های دیجیتال تقریباً ۲۰ درصد کاهش یافته است و همه ارزهای دیجیتال اصلی زیان های قابل توجهی را تجربه کرده‌اند. البته ورشکستگی FTX برای صرافی باینسس اثرات مثبتی به همراه داشته، هرچند که باید مواظب باشد که دچار همان سرنوشت نشود.

قانون‌گذاران و لابی‌های دی سی از سقوط یکی از بلندترین و قدرتمندترین صداهای کریپتو متحیر خواهند شد. کسانی که در کنگره به دنبال ارائه قوانینی هستند که برای صنعت کریپتو امکان‌پذیر باشد، اکنون از سوی کسانی که سرمایه‌گذاران FTX را قربانی می‌دانند.

با این حال، آنچه باید دید، تاثیر فروپاشی FTX بر قوانین ارزهای دیجیتال در حال تهیه در کنگره است، از جمله لایحه واترز-مک‌هنری و لایحه دیگری که توسط دبی استابنو، رئیس کمیته کشاورزی سنا و عضو رتبه‌بندی جان، در دست بررسی است. بوزمن. لایحه واترز-مک‌هنری به دلیل مشکلات دستیابی به توافقات در روند تهیه پیش‌نویس، به تعویق افتاده تلقی می‌شود. فروپاشی FTX به قانونگذاران انگیزه می‌دهد تا این متون قانونی را نهایی کنند، اما کاری برای آسان‌تر کردن این کار انجام نمی‌دهد.

در درازمدت، سقوط FTX احتمالاً بخش بانکداری سنتی و سایر نهادهای بسیار تحت نظارت را در عرضه‌های خود توانمند می‌کند.

Bankman-Fried تقریباً ۹۶ درصد از ثروت شخصی ۲۶ میلیارد دلاری خود را از دست داده است که می‌توان آن را یکی از سریع‌ترین و مهمترین ورشکستگی‌ها در تمام دوران توصیف کرد. علاوه بر این، Bankman-Fried مطمئناً توسط قانون‌گذاران مالی فدرال و دادگاه‌های نیویورک و باهاما تحت بررسی قرار خواهد گرفت.

نتیجه گیری

به گفته شرکت تجارت کریپتو کامبرلند، سقوط صرافی FTX Sam Bankman-Fried احتمالاً تکامل بازار کریپو را به ساختاری با تمرکز کمتر شبیه ساختاری که زیربنای بازارهای ارز سنتی خواهد کرد.

اما ورشکستگی یکی از بزرگ‌ترین پلتفرم‌های معاملات ارزهای دیجیتال می‌تواند آن را تغییر دهد. کامبرلند خاطرنشان کرد: آینده کریپتو غیرقابل پیش‌بینی باقی می‌ماند، اما ساختار بازار آن ممکن است بازتابی از “FX” باشد. دنیایی که دارایی‌ها و سرمایه در صرافی‌های متمرکز نگه داشته نمی‌شوند. کامبرلند نوشت: ورشکستگی FTX باید کاملاً از قابلیت بقای فناوری بلاکچین متمایز شود. ” چنین اتفاقاتی می‌توانند باعث بهبود بازار ارزهای دیجیتال هم بشود.

دسته بندی:
برچسب ها:

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *