دانلود اپلیکشن سکویا

تفاوت اتریوم ۲.۰ در مقابل اتریوم

تفاوت اتریوم 2.0

اگر اتریوم را دنبال می‌کنید، حتماً درباره اتریوم ۲.۰ شنیده‌اید.شاید این سوال برایتان پیش بیاید که این اتریوم ۲.۰ چیست و چه تفاوتی با اتریوم قدیمی دارد؟ اتریوم یک بلاکچین است که از PoW (اثبات کار) برای تأیید تراکنش‌ها استفاده می‌کند، اما به نسخه به‌روزرسانی‌شده‌ای به نام اتریوم ۲.۰ تبدیل می‌شود که در عوض از PoS (اثبات سهام) برای این عملکرد استفاده می‌کند.

هر کسی که حتی برای مدت کوتاهی در فضای رمزنگاری بوده با نام اتریوم آشنا است. اتریوم که دومین ارز دیجیتال بزرگ بعد از بیت کوین و یک بلاکچین میزبان پروژه های NFT و DeFi متعدد شناخته می‌شود. این ارز دیجیتال، برای پرداخت های جهانی و همچنین برنامه های کاربردی استفاده می‌شود.

با این حال، اگر در چند ماه گذشته این ارز دیجیتال را دنبال کرده‌اید، حتماً درباره اتریوم ۲.۰ شنیده‌اید که به عنوان اتریوم جدید معرفی شده است. شاید بپرسید که آیا یک سکه ETH جدید منتشر کرده‌اند؟ آیا در حال حاضر دو بلاکچین مختلف اتریوم وجود دارد؟ آیا اتریوم ۲.۰ بهتر از اتریوم است؟

این مقاله در سکویا به شما کمک می‌کند تا تفاوت بین اتریوم و اتریوم ۲.۰ را بدانید.

اتریوم چیست؟

قبل از پرداختن به پیچیدگی‌های پیرامون این ارتقای جدید، اجازه دهید ابتدا مروری درباره اتریوم داشته باشیم. اتریوم یک پلتفرم منبع باز و غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین است که در ۳۰ جولای ۲۰۱۵ توسط یک برنامه نویس کانادایی-روسی به نام ویتالیک بوترین راه اندازی شد. این یکی از اولین ارزهای دیجیتال بود که فناوری قراردادهای هوشمند را در بلاکچین خود تعبیه کرد. از این رو، راه اندازی آن نشان دهنده تولد نسل دوم فناوری بلاکچین بود.

به لطف قراردادهای هوشمند، برنامه نویسان در سراسر جهان می‌توانند از بلاکچین برای توسعه طیف گسترده ای از برنامه های غیرمتمرکز (DApps) استفاده کنند. در نتیجه، اتریوم جای خود را به برخی از بزرگ‌ترین نوآوری‌های ارزهای دیجیتال امروزی مانند NFT و بازی‌های مبتنی بر بلاک چین داد.

اتریوم ۲.۰ چیست؟

آیا تا به حال تجربه کرده اید که وقتی یک برنامه را باز می کنید، قبل از استفاده از آن به شما اطلاع می‌دهد که آن را به روز کنید؟ بنابراین شما تایید می‌کنید و منتظر می‌مانید تا تکمیل شود. پس از اتمام، متوجه می‌شوید که نسخه جدید دارای یک رابط کاملاً متفاوت با عملکرد بهتر و بهره وری بیشتر است.

به همین ترتیب به اتریوم ۲.۰ (معروف به ETH 2 و Serenity) فکر کنید. بر خلاف تصور اکثر مردم، اتریوم ۲.۰ یک بلاکچین جدید نیست. در واقع، این مجموعه ای از به روزرسانی‌های مرتبط به مکانیسم موجود است.

بنابراین به عنوان یک سرمایه گذار، لازم نیست نگران توکن های ETH ذخیره شده در کیف پول خود باشید. هدف این به‌روزرسانی‌ها، تغییر از مدل اجماع اثبات کار (PoW) به مدل اجماع اثبات سهام (PoS) جدیدتر است. این به اتریوم کمک می‌کند تا با برخی از بلاکچین های جدیدتر مانند Cardano، Polkadot، Solana و غیره که در حال حاضر از مدل PoS استفاده می‌کنند، برسد.

همچنین لازم به ذکر است که این تغییر به مدل PoS اصلا ناگهانی و غیرمنتظره نیست. این به روزرسانی‌ها برای مدت طولانی بخشی از نقشه راه اتریوم برای دستیابی به اهداف زیر بوده است:

امنیت اتریوم

یکی از اهداف اولیه جامعه اتریوم، ایمن کردن پلتفرم برای سرمایه گذاران و توسعه دهندگان است. در گذشته، شاهد چندین مورد هک در بلاکچین‌های مختلف بوده‌ایم که منجر به از دست دادن پول افراد شده است. حرکت به سمت یک سیستم PoS، حداقل در تئوری، خطر حملات سایبری را به حداقل می‌رساند.

علاوه بر این، می تواند با خطری که با تهدید حمله ۵۱ درصدی همراه است مقابله کند. به عنوان یک پلتفرم غیرمتمرکز، توسعه دهندگان اتریوم باید مطمئن شوند که هیچ طرف واحدی نمی تواند اکثریت شبکه را در اختیار بگیرد.

مقیاس پذیری اتریوم

همانطور که قبلا ذکر شد، اتریوم میزبان تعداد زیادی از DApps و خدمات DeFi است. بر اساس داده‌های جمع‌آوری‌شده، اتریوم تقریباً ۸۰ درصد از کل برنامه‌های DeFi را در خود جای داده و حدود ۹۰ درصد از تمام NFT‌ها بخشی از اکوسیستم آن هستند. چنین فعالیتی منجر به ترافیک عظیم و هزاران تراکنش دائمی می‌شود.

با این حال، بلاکچین قدیمی‌تر اتریوم می‌توانست تنها ۱۵ تراکنش در ثانیه را انجام دهد. باعث شد تا کاربران هزینه تراکنش بالایی بپردازند و با تاخیر در نقل و انتقالات مقابله کنند.

پایداری اتریوم

اگر یک پروژه جدید نیاز دارد که حضور خود را در دنیای بلاکچین احساس کند، دوستدار محیط زیست مهمترین کاری است که باید انجام دهد. مدل قدیمی‌تر اجماع PoW به بلاکچین اتریوم نیاز داشت که به استخراج وابسته باشد.

استخراج کننده‌ها مجبور به استفاده از دستگاه های محاسباتی بسیار پیچیده‌ای بودند که به برق زیادی نیاز داشتند. مدل جدیدتر PoS، در تضاد شدید، به کل شبکه استخراج پایان می‌دهد و اتریوم را پایدارتر و دوستدار محیط زیست می‌کند.

اثبات کار در مقابل اثبات سهام

برای درک کامل بخش بعدی، که از این به بعد کمی فنی تر خواهد بود، مهم است که در مورد مدل های اجماع اصلی بیشتر بدانید. برخلاف سیستم مالی سنتی، که در آن بانک‌ها هر پرداخت و انتقال اعتبار را تأیید می‌کنند، ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز هستند. این به این معنی است که هر بلاک چین به مکانیزمی نیاز دارد تا مشروعیت تراکنش‌ها را قبل از تأیید اعتبار بررسی کند. اینجا جایی است که استخراج رمزنگاری نمایان می شود.

هر دو PoW و PoS مکانیزم‌های استخراج رمزنگاری هستند که یک مدل اجماع برای احراز هویت تراکنش‌ها ارائه می‌دهند. در مدل PoW، شبکه‌ای از کاربران (ماینرها) در سراسر جهان برای حل یک الگوریتم بسیار پیچیده با یکدیگر رقابت می‌کنند. هر بار که این الگوریتم حل می‌شود، یک بلوک داده جدید به بلاکچین اضافه خواهد شد.

این بلوک‌ها پر از سوابق تراکنش هستند و پس از تکمیل، برای ابد قفل می‌شوند. ماینری که در مسابقه برنده می شود، چند توکن پاداش می‌گیرد. مشکل این روش این است که ماینرها مجبورند از دستگاه های محاسباتی سنگین استفاده کنند که برق زیادی مصرف می‌کنند.

از سوی دیگر، مدل PoS نیازی به ماینرها برای رمزگشایی کلید ۶۴ رقمی هگزا دسیمال برای افزودن یک بلوک جدید به زنجیره ندارد. در عوض، این رویه شامل کاربران می‌شود که وجوه خود را روی بلاکچین قفل می‌کنند تا در استخراج شرکت کنند. سپس خود بلاکچین همه تراکنش ها را بدون اتکا به قدرت محاسباتی بررسی و تایید می‌کند. هنگامی که یک بلوک جدید با موفقیت اضافه می‌شود، کاربرانی سرمایه گذار، توکن‌های بیشتری پاداش می‌گیرند.

برجسته ترین تفاوت بین اتریوم و اتریوم ۲.۰

تغییر در مکانیسم اجماع
از زمان تغییر مکانیسم PoS در نیمه دوم سال گذشته، بلاکچین اتریوم به طور تصادفی یک دارنده ETH را انتخاب می‌کند. سپس به دارنده انتخاب شده (تأیید کننده) مسئولیت هش کردن بلوک جدید اعتماد می‌شود.

برای تبدیل شدن به یک اعتبار سنج، باید حداقل ۳۲ ETH را به اشتراک بگذارید. دارندگانی که بودجه کمتری دارند و همچنان می خواهند شرکت کنند می توانند به استخرهای سهام بپیوندند.

برای محافظت از بلاکچین در برابر کلاهبرداری ها و کلاهبرداری ها، هر اعتبارسنجی که در حال احراز هویت تراکنش های نامشروع دستگیر شود، با کاهش وجوه سهام خود مواجه می شود. به این فرآیند slashing می‌گویند.

جدا از پایدار بودن، مکانیسم PoS همچنین به اتریوم ۲.۰ کمک می‌کند تا غیرمتمرکزتر از اتریوم قدیمی تر شود. از آنجایی که کاربران دیگر نیازی به خرید ریگ های گران قیمت ندارند، هر کسی با مقدار مشخصی ETH می تواند در استخراج توکن های جدید شرکت کند. در نتیجه مشارکت بیشتر کاربران منجر به تمرکززدایی بیشتر می شود.

شاردینگ

به روز رسانی مهم دیگری که اتریوم ۲.۰ را از اتریوم کلاسیک متمایز می کند، اشتراک گذاری است. Sharding یک پدیده رایج در دنیای برنامه نویسی عمومی است که در آن داده ها در چندین ماشین برای بهبود سرعت پردازش توزیع می شوند. به همین ترتیب در مورد اتریوم نیز با معرفی ۶۴ شارد انجام شده است.

هر خرده اساساً یک زنجیره جدید است که به زنجیره قدیمی‌تر اتریوم متصل می‌شود تا با داده‌های ثبت‌شده قبلی پیوند برقرار کند. علاوه بر این، همه آنها به همان روش قبلی کار خواهند کرد، به جز این تفاوت که اکنون حجم کار بر روی چندین پایگاه داده توزیع شده است.

شاردینگ مستقیماً به نگرانی های مقیاس پذیری اتریوم می پردازد. بر خلاف اتریوم کلاسیک که می‌تواند تنها ۱۵ تراکنش در ثانیه را انجام دهد، اتریوم ۲.۰ بسیار کارآمدتر است و در هر ثانیه ۱۰۰۰۰۰ تراکنش را انجام می‌دهد.

برای اینکه ایده بهتری به شما بدهیم، بلاکچین قدیمی اتریوم را به عنوان یک بزرگراه بسیار شلوغ با تنها یک خط در نظر بگیرید. اما پس از ارتقای اخیر، ۶۳ خط جدید به این بزرگراه اضافه شد. این امر نه تنها جریان ترافیک را روان‌تر بلکه سرعت حرکت آن را نیز افزایش داد.

زنجیره بیکن

ما فقط در مورد چگونگی تقسیم اتریوم ۲.۰ به ۶۴ زنجیره مختلف و نحوه انتخاب اعتبار سنجی برای افزودن یک بلوک داده جدید صحبت خواهیم کرد. اما باید چیزی وجود داشته باشد که هر یک از این زنجیره ها را به هم متصل کند و تصمیم بگیرد که چه کسی به عنوان اعتبارسنجی انتخاب شود، درست است؟ این سوال ما را به آخرین تفاوت عمده بین ETH و ETH 2 می رساند.

همه ۶۴ زنجیره خرد شده به یک بلاکچین متصل هستند که همه آنها را کنترل می کند و تراکنش‌ها را در سراسر شبکه امکان پذیر می‌شود. این جزء مرکزی مغز کل اکوسیستم است و زنجیره بیکن نام دارد.

یکی دیگر از عملکردهای اساسی Beacon Chain این است که به طور تصادفی اعتبارسنجی بعدی را نامزد کرده و بر فعالیت آن نظارت داشته باشد. تصادفی بودن در انتخاب اعتبارسنجی برای اطمینان از اینکه سیستم نسبت به یک شرکت کننده خاص تعصب ندارد، مهم است.

جمع بندی

اتریوم ۲.۰ گامی در مسیر درست است. تمام به‌روزرسانی‌هایی که پس از سال‌ها کار سخت و مداوم به ارمغان آورد، گواهی بر فداکاری تیم اتریوم است. این ارتقا پایه های اتریوم را در بازار ارزهای دیجیتال قوی تر کرده است. در بلندمدت باید به توکن ETH تقویت مثبتی بدهد. منتظر تغییرات بیشتر در آینده باشید و ببینید اتریوم چگونه با چالش های آینده مقابله می‌کند.

دسته بندی:
برچسب ها:

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *