اینکه چگونه برای سرمایه گذاری با پول کم میتوانیم برنامه ریزی کنیم میتواند سوال پرطرفداری باشد. درواقع باید بگوییم که اگر هرچه زودتر برای سرمایهگذاری اقدام کنید، برندهاید. برخلاف تصور رایج، برای شروع سرمایه گذاری نیازی به پولهای میلیونی ندارید. اگر بتوانید بهترین روش سرمایهگذاری را برای خودتان پیدا کنید، دیگر نیازی ندارید که حتما پول زیادی در اختیار داشته باشید. در این عصر دیجیتال، هر کسی میتواند در بازار سهام شرکت کند و داراییهایی از ETF گرفته تا ارزهای دیجیتال را تنها با کلیک یک دکمه خریداری کند. بنابراین اصول سرمایه گذاری با پول کم را باید بهتر بشناسید. در این مقاله در سکویا مگ نیوز میخواهیم از بهترین روشهای سرمایهگذاری با پول کم بگوییم.
ریسک پذیر هستید یا محتاط
اگر میخواهید برای مدت زمان کوتاهی سرمایهگذاری کنید و غالبا فردی محافظه کار در سرمایهگذاری هستید باید سراغ روشهای مطمئنتر بروید. از آنجایی که بازار میتوانید غیرقابل پیش بینی باشد و ثباتی دائمی در آن وجود ندارد، پس امکان ضررهای مالی بسیار وجود دارد. برای اینکه کمی با خیال راحتتری وارد دنیای سرمایهگذاری بلند مدت بروید، مقداری از پولتان را پس انداز کنید.
اگر هنوز از سرمایه گذاری پول خود مطمئن نیستید، میتوانید روزانه ۳۰ تا ۵۰ هزارتومان از پول خود را کنار بگذارید. برای شروع میتوانید حساب بانکی کنید و روزانه مقدار پولی را پس انداز کنید.
سرمایه گذاری یا پس انداز؛ مسئله این است
باید در نظر داشت که بین پس انداز و سرمایه گذاری تفاوت وجود دارد. پس انداز صرفاً به معنای کنار گذاشتن پول است، در حالی که سرمایه گذاری به معنی استفاده از پول برای رسیدن به سود مالی مناسب خواهد بود. همچنین به یاد داشته باشید که برای سرمایهگذاری باید انتظار سود و ریسک بسیار را داشته باشید. سود سرمایه گذاری را به ندرت میتوان تضمین کرد و در واقع باید آمادگی و ریسک پذیری مناسبی در خود ایجاد کنید.
پس میتوان از سرمایه گذاری کوتاه مدت برای شروع سرمایه گذاریهای بلند مدت با منفعت بالا استفاده کرد. به گفته یکی از سرمایهگذاران مستقل آمریکایی، حداقل شش ماه هزینه زندگی در یک مکان امن و دسترسی آسان، مانند حساب پسانداز با بهره بالا، کنار بگذارید. سپس با باقیمانده پولهای خود میتوانید یک حساب سرمایهگذاری طولانی مدتی را افتتاح کنید.
چگونه برنامه سرمایهگذاری تهیه کنیم
اگر اولین قدم در سرمایه گذاری پیدا کردن پول است، مرحله دوم این است که بفهمید با آن چه باید کرد. سرمایه گذاران میگویند که مهم است که در مورد اهداف خود برای سرمایهگذاری شفاف باشید. به عبارتی باید بدانید برای رسیدن به چه چیزی تلاش میکنید و چرا؟ این امر در کنار درک ریسکهای ناشی از سرمایهگذاری میتواند نقشه راه خوبی برایتان باشد. برای تهیه نقشه راهتان باید تعیین کنید که اهداف شما، میزان تحمل ریسکتان، نیازهای نقدینگی شما و هر عامل شخصی دیگری چقدر است. در واقع اگر به خوبی از میزان تحمل خود و نیازهای مالیتان به خوبی آگاه باشید میتوانید روشهای سرمایهگذاری ایمن و مناسبتری را برای خودتان انتخاب کنید.
قبل از شروع سرمایهگذاری جدولی از نیازها و تواناییهای مالی و روانی خود تهیه کنید. در واقع میزان تحمل ریسک شما در سرمایهگذاری بسیار تعیین کننده است که چه نقشه راهی را برای خودتان ترسیم میکنید. شاید برایتان سوال شود چه مواردی را باید در طراحی نقشه سرمایهگذاری در نظر داشته باشیم؟
۵ مرحله برای برنامه ریزی سرمایه گذاری
تعیین اهداف مشخص و واقع بینانه
اگر هدفهای متعددی دارید، آنها را به کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم کرده، این به شما کمک میکند تا از بین روشهای سرمایه گذاری، بهترین راه را متناسب با اهدافتان انتخاب کنید.
محاسبه مقدار پول پس انداز هر ماه
اگر تا سن ۶۵ سالگی به ۵۰۰۰۰ دلار نیاز دارید، باید بدانید که هر ماه چقدر باید به صندوق بازنشستگی خود کمک کنید؟ تصمیم بگیرید که آیا این مبلغ واقعی برای شماست که هر ماه کنار بگذارید. اگر نه، ممکن است لازم باشد اهداف خود را تغییر دهید.
استراتژی سرمایه گذاری خود را انتخاب کنید
میزان تحمل ریسک شخصی و افق زمانی سرمایه گذاری خود را بشناسید. اگر برای اهداف بلند مدت پس انداز میکنید، ممکن است سرمایه گذاریهای تهاجمیتر و با ریسک بالاتر انتخاب شما باشد. اگر اهداف شما کوتاه مدت هستند، سرمایه گذاریهای کم خطر و محافظه کارانه که رویکرد متعادلتری را دارند را انتخاب کنید.
تعیین میزان سود بازگشتی
قبل از شروع هر سرمایهگذاری باید انتظارات خود را میزان سود دریافتی بدانید. بهتر است با یک مشاور سرمایهگذاری مشورت کنید، تا بهترین و واقع بینانهترین سود را در نظر داشته باشید.
برنامه خود را مرور کنید
استراتژی سرمایه گذاری، تحمل ریسک و اهداف شما ممکن است با تغییر وضعیت زندگی شما تغییر کند. ایده خوبی است که یک بار در سال برنامه سرمایه گذاری خود را مرور کنید تا مطمئن شوید که در مسیر درست هستید. بررسی شما میتواند شامل ارزیابی مجدد میزان تحمل ریسک، بررسی اهداف مالی و ایجاد تغییرات در سبد سهام شما باشد.
پسانداز کن یا سرمایهگذاری کن؟!
برای اینکه قدمهای مطمئنی در راه سرمایهگذاری بگذارید، بهتر است به توضیحات گفته شده دقت کنید. در نظر داشته باشید که سرمایهگذاری مسیری طولانی است که تداوم در آن میتواند شما را به سود دلخواهی که انتظار دارید، برساند. پس از همان ابتدا به دنبال سودهای کلان نروید و آهسته و با برنامه ریزی برای سرمایهگذاری اقدام کنید. یکی از راههای امن و مطمئن سرمایهگذاریهای کوچک است که در صورت نرسیدن به سود دلخواه، ورشکست نشوید. در سرویس سرمایه گذاری سکویا این امکان برای شما فراهم است که با کمترین مقدار پول در ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری کنید.