دانلود اپلیکشن سکویا

تحلیل تکنیکال به زبان ساده

آموزش سرمایه گذاری در بازار

تحلیل تکنیکال به تجزیه و تحلیل داده‌ها، حرکت قیمت و پیش بینی حرکات آتی آن اشاره دارد. تجزیه و تحلیل تکنیکال برای شناسایی فرصت‌های معاملاتی در بازار استفاده می‌شو. به عبارتی اقدامات فعالان بازار را می‌توان با نمودارها، شاخص‌ها و الگوهای فنی تحلیل کرد.

این الگوهای نمودار در درون این نمودارهای فنی شکل می‌گیرند و پیام خاصی را منتقل می‌کنند. معامله گران باید این الگوها را شناسایی کرده و تصمیمات تجاری بگیرند. تصمیمات معاملاتی باید شامل زمان ورود، خروج از سرمایه گذاری یا جلوگیری از ضرر باشد.

اگر می‌خواهید بدانید که چگونه با استفاده تحلیل تکنیکال ساده می‌توان سرمایه گذاری درستی انجام داد با راهنمایی این مقاله در سکویا مگ همراه باشید.

تجزیه و تحلیل فنی ساده برای مبتدیان

شناسایی روند صعودی و نزولی

روند در تحلیل تکنیکال ساده را می‌توان به عنوان جهت بازار تعریف کرد که می تواند بر سه نوع باشد: روند صعودی، روند نزولی و روند جانبی. اگر جهت قیمت‌ها به سمت بالا باشد، آن روند خاص در یک روند صعودی قرار خواهد گرفت. از سوی دیگر، اگر قیمت‌ها در حال حرکت به سمت پایین باشند، در یک روند نزولی قرار دارند. زمانی که قیمت‌ها بین دو سطح در حال حرکت یا نوسان هستند، قیمت آن سهم در یک روند جانبی قرار می‌گیرد. روند صعودی در نمودارها با بالا و پایین بودن بیشتر قیمت‌ها مشخص می‌شود و روند نزولی برعکس خواهد بود.

روند جانبی را می‌توان با ترسیم خطوط افقی بر روی اوج و پایین حرکت قیمت مانند شکل زیر شناسایی کرد:

آموزش تحلیل تکنیکال

شناسایی روندها در بازار سهام مهم است زیرا به ما می‌گوید قیمت‌ها در چه جهتی حرکت می‌کنند. باید به یاد داشته باشید که سود در بازار سهام را می‌توان با معامله با روند به دست آورد. سرمایه گذاران مبتدی باید همیشه همراه با این روندها خرید و فروش انجام دهند، زیرا ریسک را به حداقل می‌رساند.

شناسایی سطوح حمایت و مقاومت

شناسایی سطوح حمایت و مقاومت بسیار مهم است زیرا نشان می‌دهد که آیا قیمت‌ها معکوس می‌شوند یا همانطور ادامه پیدا می‌کنند. نمودار حمایت حوزه‌ای است که تقاضا برای سهام بیشتر از عرضه سهام وجود دارد، بنابراین وقتی قیمت ها به این سطح رسید، می‌توانند به سمت بالا حرکت کنند.

نمودار حمایت در سرمایه گذاری

به طور مشابه، مقاومت منطقه ای است که در آن عرضه برای سهام بیشتر از تقاضا برای سهام است، بنابراین، زمانی که قیمت‌ها به این سطح رسید، می‌توانند به سمت کاهش حرکت کنند. سطح حمایت زمانی قابل شناسایی است که قیمت‌ها حداقل بیش از دو برابر از همان سطح به سمت صعودی تغییر کنند. سطح مقاومت زمانی قابل شناسایی است که قیمت ها از همان سطح به سمت نزولی حداقل بیش از دو بار معکوس شوند.

نمودار مقاومت در سرمایه گذاری

تحلیل فنی ساده:
هنگامی که قیمت‌ها از حمایت یا مقاومت خارج شوند، قیمت‌ها در هر یک از جهت‌ها ادامه پیدا می‌کنند.

تحلیل قیمت و حجم در سرمایه گذاری

تجزیه و تحلیل حجم یک شاخص فنی مهم است که هر معامله گر باید به آن توجه کند زیرا حرکت مداوم قیمت را تأیید می‌کند. افزایش حجم در روند صعودی و نزولی است که روند مطابق شکل زیر ادامه خواهد داشت:

نمودار افزایش و کاهش قیمت در سرمایه گذاری

در واقع با کاهش حجم در روند ادامه‌دار صعودی و نزولی نشان از معکوس شدن روند دارد.

تجزیه و تحلیل نمودارهای کندل استیک

اقدامات قیمت را می‌توان با الگوهای کندل استیک و نمودارهای آن، تجزیه و تحلیل کرد. این الگو اشاره به ادامه‌دار شدن یا معکوس شدن روند دارد.

تجزیه و تحلیل تکنیکال پیشرفته

ما در بالا اصول اولیه تحلیل تکنیکال ساده را مورد بحث قرار دادیم که تمامی سرمایه‌گذاران اعم از مبتدی یا با تجربه باید در هنگام تجزیه و تحلیل نمودارهای فنی برای معاملات در نظر بگیرند. در زیر برخی از ابزارهای فنی پیشرفته که معامله گران باید همراه با ابزارهای فنی فوق تحلیل کنند، آورده شده است.

تجزیه و تحلیل شاخص های فنی اصلی

اندیکاتورهای فنی سیگنال‌های داده شده توسط اقدامات قیمت در نمودارها را نشان می‌دهند و تأیید می‌کنند.‌ شاخص‌های فنی را می‌توان به مواردی مانند روند، حرکت، حجم و نوسانات طبقه بندی کرد. در زیر برخی از شاخص های فنی محبوب آورده شده است:

الف. میانگین متحرک

میانگین‌های متحرک شاخص‌هایی هستند که از روند پیروی و به ما در شناسایی مسیر جاری کمک می‌کنند. میانگین های متحرک صرفاً میانگین های یک دوره خاص هستند، مثلاً ۱۰، ۲۰، ۵۰، ۱۰۰ یا ۲۰۰. این اندیکاتور هنگامی که قیمت متقاطع را از بالا یا پایین می آورد سیگنال تولید می کند.

هنگامی که میانگین متحرک از قیمت پایین‌تر عبور می‌کند، سیگنال خرید تولید و زمانی که قیمت‌ها از بالا عبور می‌کند، سیگنال فروش مانند شکل زیر تولید می‌شود:

نمودار میانگین حرکت

از آنجایی که این اندیکاتور دنبال کننده روند است، باید از آنها در بازار استفاده کرد. البته این امکان وجود دارد که در بازار محدود، این اندیکاتور سیگنال‌های نادرستی بدهد.

ب. نشانگر Super Trend

شاخص Super Trend عمدتاً جهت فعلی حرکت قیمت را در بازاری نشان می‌دهد که روند صعودی یا نزولی دارد.این شاخص در نمودارهای قیمت سهام برای معامله گران ترسیم می‌شود تا روند فعلی را تجزیه و تحلیل کنند که با رنگ قرمز در هنگام کاهش قیمت‌ها و سبز هنگام افزایش قیمت‌ها مطابق شکل زیر نشان داده شده است.

نشانگر Super Trend

سرمایه گذاران می‌توانند تصمیمات معاملاتی را زمانی اتخاذ کنند که این اندیکاتور از روند صعودی به روند نزولی یا برعکس تغییر یافته باشد.

ج. شاخص قدرت نسبی

شاخص قدرت نسبی (RSI) یک شاخص حرکتی است که میزان تغییرات اخیر قیمت را اندازه می‌گیرد. این شاخص به ارزیابی شرایط خرید یا فروش بیش از حد در قیمت سهام کمک می‌کند.

RSI بین محدوده ۰ تا ۱۰۰ حرکت می‌کند، زمانی که این اندیکاتور بالای ۷۰ باشد، نشان می‌دهد که ممکن است سهام به سمت نزول برگردد. از سوی دیگر، زمانی که سهام زیر ۳۰ باشد، نشان از حرکت به سمت بالا سهام دارد.

نمودار شاخص قدرت سهام

د. باندهای بولینگر

باندهای بولینگر یک شاخص نوسان است که تلاطم‌ها را در سهام نشان می‌دهد. از سه باند، باند پایین، باند میانی و باند بالایی تشکیل شده است. باند میانی میانگین متحرک ساده دوره ۲۰ است و باندهای بالا و پایین به علاوه دو و منهای انحراف استاندارد باند میانی هستند.

هنگامی که باند بولینگر بزرگ می‌شود، نشان می دهد که نوسانات در بازار افزایش یافته است و هنگامی که منقبض می شود، نشان از کاهش نوسانات دارد.

نمودار شاخص نوسان

حرف آخر

همانطور که بحث کردیم، معامله گران تازه کار باید ابتدا اطلاعاتی در مورد تحلیل تکنیکال کسب کنند، قبل از اینکه سرمایه گذاری‌هایی انجام دهند. باید توجه داشت که شاخص‌های فنی باید با اقدامات قیمتی برای تایید سیگنال‌های داده شده توسط آنها استفاده شود.

سرمایه گذاری خوبی داشته باشید!

دسته بندی:
برچسب ها:

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *